2020-03-14-indiánokVH800-01

A KúriaKerti esték c. programsorozat keretében a nagybányai Teleki Magyar Ház ismét műsorára tűzi Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongoraművész Az indiánok nem hagynak cserben c. szerzői és előadóestjét.  A koronavírus-járvány körüli bonyodalmak miatt július 17-én elmaradt előadást hosszú egyeztetések után folyó év augusztus 14-én este 19.30 órától játsszák ismét. Helyet foglalni a Teleki Magyar Házban lehet személyesen, vagy a +40-744-919166 telefonszámon. Rossz idő esetén a rendezvényre egy későbbi időpontban kerül sor.

FIGYELEM! A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban változó közegészségügyi intézkedések miatt bármikor felfüggeszthetjük az előadás megtartását. Kérjük, kövessék az ezzel kapcsolatos közleményeinket és maradéktalanul tartsák be a vonatkozó szabályokat! Megértésüket köszönjük!

Indiánok a Rádióban - 2016

A mindenkori “bolond, aki poétává lesz Magyarországon”, bármilyennek is látja népét, amelyből vétetett, rendszerint a jobbítás szándékával simogat vagy gúnyol, mond áldást vagy átkot, hogyha kell. Igazat szól, nem csak valódit: értük haragszik, nem ellenükre. Talpon, ha úgy tetszik: nyeregben maradásunk történetét „meglovagoló” szerzeményeket ígér Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista közös szerzői és előadóestje, mely a magyar irodalom közéleti és történelmi tárgyú verseiből válogat, ezeket kívánja krónikás énekek formájában „helyzetbe hozni”. Nem diadalok ünneplésére vagy katasztrófák elsiratására vállalkoznak: az egyórányi tömény líra kínosan egyensúlyoz a nemes, férfias nagyot akarás, valamint a züllések, bukások és nyomorúságok egyenetlen terepén, amit Kárpát-medencének hívunk. Az előadás nagy hangsúlyt fektet a kisebbségi sorba kényszerült erdélyi magyarság egyévszázados történetére, amelynek a 2020-as centenáriumi esztendő különös aktualitást ad.