Julius Caesar - CinnaHárom előadással, köztük a Silviu Purcărete által rendezett Julius Caesarral vesz részt a kolozsvári színház az október 21–30. között Bukarestben huszonhatodik alkalommal megrendezett Országos Színházi Fesztiválon. A legrangosabb romániai színházi seregszemle főszervezője a Román Színházi Szövetség (UNITER), a fesztiválon bemutatott előadásokat Marina Constantinescu színikritikus, a találkozó művészeti igazgatója válogatta.

Silviu Purcărete rendező a Julius Caesar Shakespeare-dráma színreviteléről: „Engem a történelem által megszűrt történetek érdekelnek. Talán nagyon egyszerűen hangzik, de azt gondolom: a dolgok ismétlődnek. A történelem emberi tapasztalatai tekintetében nincs új a nap alatt. Persze a Julius Caesar lehet nagyon is mai darab. A kétezer évvel ezelőtti események kétezer éven keresztül folyton ismétlődtek, többé-kevésbé azonos módon. Tehát engem egyáltalán nem érdekel a mű időszerűvé tétele, a fontos szövegek mindig is érvényesek lesznek, anélkül, hogy aktualizálnunk kellene azokat.”

A Julius Caesar október 25-én, hétfőn 18 órától lesz látható az I. L. Caragiale Nemzeti Színház nagytermében. Az előadásra jegyet vásárolni a www.mystage.ro/ oldalon lehetséges.