Sajtóközlemény – maszol.ro

Maszek balladák Budapesten - 2015A budapesti Magyarság Házában is bemutatták a közönségnek két kolozsvári művész, Laczkó Vass Róbert színész és Szép András zongorista „Maszek balladák” című előadóestjét. A rendezvény keretén belül megnyitották az „Erdélyi műemlékek” című vándorkiállítást is.

Dr. Seres Zsuzsanna, a Magyarság Háza munkatársa üdvözölte a közönséget, kifejezve örömét és háláját a művészeknek a lelkesedésért és a nehéz munkáért, amivel az előadást a nézők elő teremtették. Köszöntőjében a kiállított anyagot is méltatta.

A rendezvény egyik szervezője, Szöllősi Tamás az előadás előtt elmondta, az ifjúsági főváros cím elnyerése lehetővé tette, hogy Kolozsvár még jobban megmutathassa a város kulturális sokszínűségét. − „Jelen eseményünk is hozzásegít egymás megismeréséhez és a szorosabb kötődéshez, ezzel is bevonva a fiatalokat a társadalom alakításába” – hangsúlyozta köszöntőjében a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros ifjúsági nagykövete.

Laczkó Vass Róbert színész és Szép András zongorista bemutatta a „Maszek balladák” improvizációkon alapuló produkciót is, amelynek küldetése, hogy a budapesti közönség megismerje az ízig-vérig kincses Kolozsvárt, a város pezsgő hangulatát, és ízelítőt kapjon abból, milyennek látszik Erdély és közös hazánk, a Kárpát-medence a mindenkori szellemi Főtér vonzáskörében alkotó kortárs lírikusok szemével.

Az „Erdélyi műemlékek” című dokumentációs kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet az Erdélyben található gazdag épített örökségre és ezt egy átfogó tárlat során be is mutassa. A kiállítás december 6-ig látogatható.

A rendezvény a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros, az Igen,tessék! mozgalom, a Magyarság Háza és a Mathias Corvinus Collegium együttműködéséből jött létre a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa Budapest Központ programsorozataként.