2017 10 12 boldogasszony800 00A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében 2017. október 17-18-án a magyar fővárosban is bemutatják Selmeczi György legújabb, Boldogasszony lovagja című vígoperáját. A Művészetek Palotája saját produkciójaként műsorra tűzött előadás a Kolozsvári Magyar Operával koprodukcióban jött létre az idei Szent László Emlékév jegyében, alkotói pedig Budapestről, Nagyváradról és Kolozsvárról verbuválódtak. 

A történet szerint egy falusi közösség László királyunknak kívánja szentelni templomát. Mivel azonban 1192, László szentté avatásának éve előtt járunk, a falu népe elhatározza, hogy sorra produkálja azokat a csodákat, amelyek alapján Lászlót majd szentté lehet avatni. Selmeczi operája a Szent László-legendárium motívumait szövi játékos egységbe, számos kitűnő szerepet kínálva az előadóknak. Az előadás karmestere Szabó Sipos Máté, az opera librettóját Béres Attila, a díszleteket Ianis Vasilatos, a jelmezeket Florina Bellinda Vasilatos jegyzi, rendező Novák Eszter.

Az opera kolozsvári ősbemutajára folyó év október 12-én került sor, budapesti bemutatóját pedig a MÜPA Fesztivál Színházban október 17-18-án este 19 órasi kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők.

Bővebben: mupa.hu