2020-03-14-indiánokVH800-01UPDATE: “A közegészségügyi óvintézkedések nyomán a Vallásszabadság Háza ideiglenesen felfüggeszti a márciusra meghirdetett rendezvényeit. Megértésüket ezúton is köszönjük!”

Történelemóra görbe tükörrel és fekete zongorával. Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongoraművész szerzői és előadóestjét 2020. márcus 14-én este 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Vallásszabadság Háza alagsori előadótermében.

FIGYELEM!

A rendezvény maximális nézőszáma 80 személy. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban várható közegészségügyi intézkedések miatt bármikor felfüggeszthetjük az előadás megtartását. Kérjük, kövessék az ezzel kapcsolatos közleményeinket! Megértésüket köszönjük!

Indiánok a Rádióban - 2016

A mindenkori “bolond, aki poétává lesz Magyarországon”, bármilyennek is látja népét, amelyből vétetett, rendszerint a jobbítás szándékával simogat vagy gúnyol, mond áldást vagy átkot, hogyha kell. Igazat szól, nem csak valódit: értük haragszik, nem ellenükre. Talpon, ha úgy tetszik: nyeregben maradásunk történetét „meglovagoló” szerzeményeket ígér Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista közös szerzői és előadóestje, mely a magyar irodalom közéleti és történelmi tárgyú verseiből válogat, ezeket kívánja krónikás énekek formájában „helyzetbe hozni”. Nem diadalok ünneplésére vagy katasztrófák elsiratására vállalkoznak: az egyórányi tömény líra kínosan egyensúlyoz a nemes, férfias nagyot akarás, valamint a züllések, bukások és nyomorúságok egyenetlen terepén, amit Kárpát-medencének hívunk. Az előadás nagy hangsúlyt fektet a kisebbségi sorba kényszerült erdélyi magyarság egyévszázados történetére, amelynek a 2020-as centenáriumi esztendő különös aktualitást ad.