2016 01 21 botorkaIndianok800 00A Magyar Kultúra Napja alkalmával a balánbányai Kultúrotthon tükörtermében Laczkó Vass Róbert és Szép András szerzői- és előadóestjét láthatjuk, hallgathatjuk szombaton, 2016. január 23-án 19 órától. Az előadás a Botorka Közművelődési Órák keretében kerül bemutatásra.

Sokan, sokféleképpen verselték, énekelték meg a magyarság ezerszáz éves krónikáját a Kárpát-medencében. Talpon, ha úgy tetszik: nyeregben maradásunk történetét „meglovagoló” szerzeményeket ígér Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista közös szerzői és előadóestje, mely a kortárs magyar irodalom közéleti és történelmi tárgyú verseiből válogat, ezeket kívánja krónikás énekek formájában „helyzetbe hozni”.
„Romantikából és hejehujaságból kapunk eleget ahhoz, hogy ránk férjen a görbe tükrös önismeret is – indokolja a versek választását Laczkó Vass Róbert – Ez az előadás olyan közönség számára készült, amely fogékony az önmagával való szembenézésre. Megválaszolhatatlan vagy megválaszolatlan kérdésekkel bombázzuk a hallgatókat, továbbgondolásra és válaszadásra, önismeretre és önmagával való szembenézésre késztetni őket.”